Problémy s holkama

Jak se stát mužem kterého chce každá.

Co dělat, když moje holka neumí vařit

Sdílej

Pokud doma jíte přesolené, nedochucené, spálené jídlo, popřípadě jídlo, které vaše holka odkoukala ze celebrity speciálu Prostřena, máte problém. Pravděpodobně jste si už zvykli a přijde vám to normální, ale normální to rozhodně není. Vztah dvou lidí je směnný obchod, který by měl být výhodný pro obě strany. Zde je návod, jak změnit vaření vaší partnerky z glutamátového pekla na pětihvězdičkovou extázi.

Zameťte si před vlastním prahem

Pokud jste beta samec, pravděpodobně život flákáte a dostatečně se nesnažíte. Přijdete unavený z práce nebo ze školy domů, zapnete Netflix a o nějaké práci na sobě se vám zdá leda tak ve snu. V tom případě si blivajz na talíři zasloužíte, protože držíte laťku vašeho vztahu příliš nízko. Vaše partnerka nemá důvod vám vařit lépe, protože by se cítila, že je pro vás ve vztahu příliš dobrá. Měl byste proto na sobě začít pracovat. Pro inspiraci zkuste článek Cíl jako nejdůležitější věc v životě muže. Jakákoliv změna, kterou chcete vyvolat u vaší partnerky, by měla začínat u vás.

Hodnoťte jídlo pravdivě

Problém drtivé většiny mužů, kterým jejich partnerka nevaří dobře, je ten, že nejsou ke svým partnerkám upřímní. Holky pak po falešné chvále po každém jídle ani nevědí, že neumí vařit a že by měly něco změnit. Pokud jste delší dobu lhali o kvalitě jejích pokrmů, je nutné to při nejbližší příležitosti prolomit.

Važte slova

Ženské ego v kuchyni je jako mužské ego v autě. Zkuste autorovi blogu říct, že neřídí tak dobře jako xxx a dočkáte se pohledu, který vraždí. Kritizujte tedy vaší partnerkou připravené jídlo v rukavičkách. Neříkejte “fuj, to je hnus,” ani “tohle by nežral ani Babica”, ani oblíbené “to je přesolený jak šourek Zápotockýho”. Začněte tím, co vám na jídle chutná, poté přejděte k tomu, co vám nechutná. Dejme tomu, že vaše holka neustále přesoluje jídlo. Můžete tedy říct: “Maso bylo moc dobré, ale příště bych tam dal míň soli.” Pokud i příště bude jídlo slané, buďte trochu agresivnější: “Asi by to bylo moc dobré, ale přes tu sůl to bohužel nepoznám.” Jděte cestou nejmenší možné agrese, ale pokud se to mine účinkem, stupňujte svůj tlak.

Zpátky ani krok

Teď přichází nejdůležitější část procesu. Pravděpodobně se totiž setkáte s hrubým odporem. Ženské ego má velmi tenkou skořápku a je lehké ho kritikou jídla nabourat. Na pomoc pak vaší partnerce přispěchá obraný mechanismus v podobě agrese. Čekejte věty jako “Tak si to příště uvař sám, když seš tak chytrej,” nebo “Vždycky to solím stejně a najednou si stěžuješ?” nebo třeba i jen pasivně agresivní mlčení. Nepolevujte! Nenechte se zastrašit (tato slova zní pro alfa samce směšně, ale mnoho beta samců se svých partnerek bojí). Neustále si připomínejte, že je lepší trochu dusna, než hnusné jídlo. Rozhodně se nepouštějte do hádek. pokud by vaše partnerka chtěla něco rozdmýchávat, řekněte obligátní “můj názor znáš, nalož s ním jak potřebuješ” a dále se chovejte jako by se nic nestalo. Když se bude chovat uraženě, dále se chovejte jako by se nic nestalo. A příště svoji kritiku klidně zopakujte, pokud se situace nezlepší. A ať vás ani nenapadne se omlouvat! Nemáte totiž absolutně za co. Pokud se za kritiku jídla omluvíte, tak si rovnou ufikněte koule a věnujte je vaší partnerce k Valentýnovi, protože jste ztracený případ.

Dejte tomu čas

Naučit se vařit je zdlouhavý proces. Ne pokaždé to vyjde. Buďte trpěliví. Pokud ucítíte pozitivní změnu, nezapomeňte pochválit. Pochvala je v dané situaci extrémně motivující, pokud je ovšem zasloužená.

Autor blogu výše zmíněným procesem prošel. Kritizoval a chválil a kritizoval a chválil, protože věděl, že jde o budoucnost jeho chuťových buněk. Nyní už nechodí do italských restaurací, protože má stoprocentní jistotu, že mu jeho partnerka udělá těstoviny lepší. Těch pár desítek ošklivých pohledů jako reakce na jeho kritiku za to opravdu stálo.

gastrojak naučit partnerku vařitjídlomoje holka neumí vařitpartnerka neumí vařitvaření

Neo • 5.6.2020


Předchozí článek

Napsat komentář

Your email address will not be published / Required fields are marked *